Webinar ‘Jezelf zijn werkt’

Op donderdag 18 juni 2020 vond het webinar ‘Jezelf zijn werkt’, plaats. Ruim 320 mensen keken het webinar live mee en we kregen goede reacties over de inhoud. Daarom kun je het webinar hier terugkijken!

Dit webinar start met een toegankelijk en boeiend verhaal van prof. Dr. Toon Taris – hoogleraar organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht – over authenticiteit op de werkvloer. Toon legt een sterke basis over wat authenticiteit, ook wel ‘jezelf zijn’, precies inhoudt. Onderzoek wijst uit mensen die zichzelf zijn en de ruimte ervaren om hun gevoel, gedrag en externe invloed op een lijn te uiten, belangrijke positieve effecten brengen. Denk aan een grotere betrokkenheid bij hun werkgever, een gelukkige en tevreden werkhouding en betere ideeën en innovaties vanwege de ruimte voor creativiteit. Maar, authenticiteit kan een keerzijde hebben. Hoe zorg je ervoor dat de authenticiteit van de een, niet ten koste gaat van de ander? En wat als iedereen authentiek is en daarmee de ‘minder leuke aspecten’ van werk blijven liggen? Dit webinar helpt je op weg.

Daarna (34:40) vertellen PwC, Alliander, Randstad, Rabobank en ABN AMRO hoe zij met veel succes vorm gaven aan Diversity Day 2019 en wat hun plannen zijn voor dit jaar.  

______________________________________________________________________________