Over Diversity Day

Waarom Diversity day?

We streven naar een samenleving die staat voor verbondenheid en het respecteren van verschillen. Onder het motto “Jezelf zijn werkt” zetten we een ieder er actief toe aan om de verschillen te waarderen en ieders unieke talenten te omarmen en benutten.

Uit onderzoek blijkt echter dat Nederlanders het gevoel hebben dat polarisatie juist toeneemt. Tegenstellingen nemen toe, discussies worden pittiger en de nuance lijkt verloren te gaan. Kortom: mensen komen steeds harder tegenover elkaar te staan. Tijdens Diversity Day pleiten wij voor verbondenheid. Mét ruimte voor verschil; alleen dan kunnen we de kracht van diversiteit benutten.

Meld je nu aan

Wat is Diversity Day?

Op 1 oktober 2019 vierden we voor het eerst Diversity Day onder het motto “Jezelf zijn werkt”. Op deze dag van verbondenheid laten we zien dat een mix van mensen met een verschil in culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd, gender of arbeidsvermogen positief is.

Op Diversity Day organiseren deelnemende bedrijven zelf een eigen activiteit in het teken van diversiteit en inclusie. De invulling bepaal je als bedrijf zelf. Denk bijvoorbeeld aan een training, lunch of evenement. We helpen je graag op weg met wat concrete ideeën, maar voel je vooral ook vrij om je eigen creatieve ideeën uit te werken!

Ook meedoen?

Stap 1:

Meld je bedrijf aan en win

Meld jouw bedrijf aan. Als je dit vóór 1 september doet, maak je bovendien kans op een bezoek van een bekende mystery guest op Diversity Day!

Meld je nu aan
Stap 2:

Organiseer een activiteit op Diversity Day.

Organiseer een activiteit in het teken van diversiteit en verbinding. De invulling bepaal je helemaal zelf. Wij hebben al wat ideeën voor je op een rij gezet.

Bekijk ze hier
Stap 3:

Deel op social media met #diversityday

Maak met je smartphone een foto of korte video van de activiteit op 1 oktober en deel deze op social media.

Gebruik hiervoor #diversityday en verspreid de boodschap #jezelfzijnwerkt.

Jouw post komt dan op onze ‘Wall of Fame’, zodat alle deelnemers zien wat er allemaal speelt op Diversity Day!

Maak een filterfoto

Wie zijn de initiatiefnemers?

Voor Diversity Day werkt initiatiefnemer Diversiteit in Bedrijf samen met dertien bedrijven. Diversiteit in Bedrijf is een project van de Stichting van de Arbeid en is gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Een van de instrumenten is het Charter Diversiteit waar 190 bedrijven bij aangesloten zijn. Het Charter Diversiteit is onderdeel van het Europese platform voor Diversity Charters dat in 24 landen van kracht is.

Zie voor meer informatie www.diversiteitinbedrijf.nl.

Bekijk website

Diversity Day in andere Europese landen.

Diversity Day is in meerdere Europese landen al een succesformule. In Duitsland bijvoorbeeld vindt Diversity Day voor de zevende keer plaats. Vorig jaar deden er maar liefst 600 bedrijven mee die in totaal 2000 activiteiten organiseerden om bewustwording op het gebied van diversiteit en inclusie te bevorderen.