Best practices

Voor onze partners is het is élke dag Diversity Day. Daarom delen we graag hun best practices op het gebied van diversiteit en inclusie.

ALLIANDER

  • Pakketje gesprekstarters
    Sinds een aantal jaren heeft Alliander het naast diversiteit ook over inclusie. Een woord dat menigeen doet fronsen of soms zelfs rillingen over de rug geeft. Joy Lodarmasse, Manager Diversiteit en Inclusie bij Alliander, vindt het zelf ook nogal academische begrippen die weinig tot de verbeelding spreken. Daarom ontwikkelden ze bij Alliander een pakketje gespreksstarters; een set kaarten die op een toegankelijke manier het gesprek over diversiteit en inclusie op … Lees verder

PwC

  • Expansion Toolkit
    PwC NL heeft vier verschillende netwerken opgebouwd die de diversiteit binnen de firma representeren (i.e. WomenNL, Shine (LGBT+), disAbility en Connected Cultures). Ze organiseren activiteiten en events om aandacht te genereren rondom Diversiteit & Inclusiviteit. Ze hebben gemerkt dat veel organisaties (klanten en andere PwC regio’s) meer willen leren over hoe PwC NL deze netwerken heeft opgezet en hoe zij iets soortgelijks in hun eigen organisatie zouden kunnen toepassen. Gezien deze vraag werkt een van de PwC netwerken aan een zogenaamde ‘Expansion Toolkit’.