Activiteiten

Op Diversity Day organiseren bedrijven een activiteit in het teken van diversiteit. Welke dat is, bepaal je als bedrijf helemaal zelf. Het kan een interne of externe activiteit zijn, groot of klein. We helpen je graag op weg met concrete voorbeelden om je op ideeën te brengen, maar voel je vooral vrij om je eigen creatieve ideeën uit te voeren. Want: jezelf zijn werkt.

PwC bezoekt basisscholen

PwC gelooft dat de waarden van wederzijds respect, tolerantie en interesse in de ander beginnen op school. Je kan niet vroeg genoeg starten met praten over diversiteit en inclusie. PwC’ers gaan daarom op basisscholen langs om voor te lezen uit een (prenten)boek dat het diversiteitsthema raakt. Daarnaast doneren zij deze boeken aan de bezochte school en geven ze de ouders een flyer mee ter informatie. Op deze manier hopen de werknemers het onderwerp bespreekbaar te maken, op school én thuis. Het past bij de purpose van PwC: bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en het helpen bij het oplossen van belangrijke problemen.

Diversity Week ABN AMRO – Including You!

Niet één dag, maar een hele week stilstaan bij diversiteit. Tijdens de Diversity Week van ABN AMRO nemen sprekers van binnen en buiten de bank onze medewerkers vier dagen mee in interessante en inspirerende onderwerpen. Het doel van de Diversity Week is om onze medewerkers te inspireren om met de verworven kennis, inzichten, tips & trucs en vaardigheden aan de slag te gaan in hun eigen werkomgeving.

Van wetenschappers tot ervaringsdeskundigen
Hoe werken onze hersenen? Hoe bewust zijn we ons van ons eigen gedrag? Wat drukken we uit met de manier waarop we ons kleden? Tegen welke vooroordelen vechten mensen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt? Deze en meer vragen worden tijdens de Diversity Week beantwoord door onder andere
Steven Coutinho (CEO van de Surinaamse Bank), Esther Mollema (Mrs Mindbugs) en Erik Scherder (Hoogleraar neuropsychologie bekend van DWDD) en vele anderen.

Rabo’s Diversity Breakfast & Market

Bij Rabobank Nederland hebben ze zeven diversiteitsnetwerken, deze hebben samen met het Team Diversiteit en Inclusie het programma samengesteld voor Diversity Day en deze bevat veel verschillende elementen!

  1. Op deze feestelijke dag zal de aftrap plaatsvinden van de Hokjestest. Dit is een online test die deelnemers op een speelse en verrassende manier confronteert met hun eigen (onbewuste) vooroordelen, stereotyperingen en behoefte om mensen in hokjes te stoppen op basis van hun uiterlijk.
  2. Op het hoofdkantoor zal Rabo’s Diversity Breakfast plaatsvinden, dit is in samenwerking met Rap aan de slag, het netwerk voor mensen met een extra uitdaging. Hierbij wordt een lezing gegeven over ‘The power of imperfection’.
  3. Daarna vindt de Diversity Market plaats. Hierbij presenteert elk netwerk zichzelf en levert een bijdrage in de vorm van een activiteit.  Het wordt een kleurrijk en divers programma met onder andere: Bollywood dansworkshop, een photobooth, een Meet en Greet met medewerkers om elkaar beter te leren kennen en een Cyber Security stand, om aan te tonen hoe vooroordelen/aannames kunnen worden misbruikt door cybercriminelen.
  4. Om 16.00 uur geeft Jitske Kramer een muzikale lezing, ‘Join the Jam’. Dit is geen standaard lezing, maar een beleving die mensen in beweging zet. Jitske spreekt over hoe mensen grenzen leggen en verleggen. Over de Jam Cirkel, de nut en noodzaak van inclusie voor teams en organisaties.

NS viert 10 jaar Trainbow met tentoonstelling

Werken bij NS doe je niet alleen, je werkt samen. En dat we allemaal anders zijn, verschillend over dingen denken en onze eigen kwaliteiten en eigenaardigheden hebben, maakt NS een menselijk en veelzijdig bedrijf. Bij NS mag je daarom gewoon jezelf zijn, zolang je er ook voor elkaar bent. Want jij moet kunnen rekenen op je collega’s, en jouw collega’s op jou.

Op Diversity Day organiseren ze verschillende activiteiten op NS-locaties in het hele land.

  1. Gastvrijheidslunches op 5 stations: NS organiseert in de stationshal van Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Eindhoven en Amsterdam Bijlmer Arena een gastvrijheidslunch voor de medewerkers op het station. Dit doen ze samen met ProRail, Asito en ICS
  2. Foto-tentoonstelling 10 jaar Trainbow: Het LHBTQI-netwerk Trainbow viert dit jaar haar 10 jarig jubileum. In Utrecht wordt de foto-tentoonstelling 10 jaar Trainbow geopend.
  3. Workshop Hokjesdenken: In Eindhoven worden workshops Hokjesdenken gedaan. Op een verrassende manier worden mensen geconfronteerd met hun behoefte om mensen in hokjes te stoppen om daarna met elkaar te onderzoeken waarom ze dit doen.
  4. Kennissessie Diversiteit: Bewustwording van vooroordelen en culturele diversiteit zijn de onderwerpen die aan bod komen tijdens de kennissessie diversiteit in Utrecht.

Kunstexpositie bij het ministerie van SZW

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) organiseert in aanloop naar Diversity Day een D&I kunstexpositie. De ministeries van SZW en VWS sluiten namelijk aan bij een D&I kunstinitiatief van het ministerie van OCW. Vanuit dit initiatief worden er vanuit ieder departement vijf à zes medewerkers gevraagd of zij een persoonlijk verhaal willen vertellen over diversiteit en inclusie aan de hand van een kunstobject. Dit kan een kunstwerk zijn in de meest brede zin van het woord. Bijvoorbeeld een schilderij, een beeld of een muziekstuk. De expositie blijft een maand lang staan.

Op Diversity Day zelf organiseert het ministerie van SZW een lunchlezing voor medewerkers en nodigt daarbij Jitske Kramer uit. Jitske is corporate antropoloog en staat bekend om haar kennis en kunde op het gebied van organisaties en cultuur. Tijdens de lunchlezing gaat ze in op inclusie in teams. Bewustwording is belangrijk, maar hoe komt diversiteit nou het best tot zijn recht?

Nationaal Integratiediner

Het Nationaal Integratiediner bestaat al negen jaar en inmiddels doen er jaarlijks al 20.000 mensen van meer dan 100 bedrijven en organisaties mee. Vanaf dit jaar valt het Nationaal Integratiediner samen met Diversity Day, dus nu op 1 oktober 2019.

Dit is mooie manier om mee te doen aan Diversity Day. Organiseer een lunch of diner waarbij iedereen zelf een gerecht met een verhaal meebrengt. Onder het genot van een hapje en drankje leer je elkaar het beste kennen. Geef het Integratiediner vorm op een manier die bij jouw organisatie past.

Op nationaalintegratiediner.nl vind je meer informatie én kun je jouw organisatie direct aanmelden.

Provincie Overijssel discussieert over diversiteit & inclusie

Provincie Overijssel zet Diversity Day in om het bewustzijn rond dit thema te stimuleren en stil te staan bij vragen, zoals Hoe divers zijn wij als organisatie? Is iedereen welkom en kan iedereen zichzelf zijn? Hoe open staan we voor diversiteit?

Ze trappen af met een discussie over diversiteit & inclusie per afdeling. In de aanloop naar Diversity day plaatsen ze prikkelende stellingen op intranet en een video van een gesprek over dit thema met de organisatieleiding en enkele medewerkers. Tijdens de lunch zullen er gerechten uit andere culturen geserveerd worden. De dag wordt afgesloten met een interactieve lezing o.l.v. Seydâ Buurman-Kutsal, over de meerwaarde en valkuilen van stereotypen zoals ook de onbewust uitsluiting van diversiteit.

Ze zien Diversity day als een startpunt voor een verdere ontwikkeling van diversiteit en inclusie binnen de organisatie.

Chambers Diversity & Inclusion Awards

De Chambers Diversity & Inclusion Awards vinden plaats op 1 oktober. Kansmakers zijn in-house juridische teams en advocatenkantoren die diversiteit en inclusie op de agenda zetten en verder brengen in Europa. De awards hebben betrekking op alle onderdelen van D&I en zetten diverse rolmodellen en baanbrekers in de juridische sector in het zonnetje.

Dit evenement bijwonen? Stuur dan een mail naar Hannah.EmilyTaylor@Chambers.com.
Kijk voor meer informatie op: https://chambers.com/events/chambers-diversity-and-inclusion-awards-europe-2019

Post-it challenge

De Post-it Challenge is een creatieve en kleurrijke manier om aan iedereen te laten zien dat jouw bedrijf voor diversiteit gaat! Royal Schiphol Group laat zien hoe het moet (zie foto)! Kies een zichtbare plek (van buitenaf gezien) uit waar je de woorden ‘Diversity Day’ op de ramen kan plakken.

Wil je het helemaal goed doen? Maak dan ook een foto van je creatie en deel deze op social media kanalen met de #Diversityday!

Diversity Frame op Schiphol Plaza

Royal Schiphol Group plaatst een Diversity Frame op Schiphol Plaza. Kom je op 1 oktober op de luchthaven? Plaats jezelf dan in het frame en deel jouw foto op social media met de #diversityday. Zo laat je zien dat je voor diversiteit staat!

Ask me anything

Organiseer een bijeenkomst waarbij medewerkers een aantal rolmodellen uit het bedrijf het hemd van het lijf mogen vragen. Alles mag aan de orde komen, óók de ongemakkelijke vragen.

Hoe zijn ze op die positie terechtgekomen? Welke hobbels moesten ze overwinnen?

Strike a pose

Schiet een kekke foto van jouw team en upload die in ons Diversity Frame. Door deze foto te delen op sociale media (natuurlijk met #diversityday) laat je al jouw volgers zien dat jouw bedrijf Diversity Day viert!

Photobooth met Diversity Day teksten

Regel een photobooth en plaats deze in de lobby, de kantine of het magazijn van je bedrijf. Leg lege bordjes neer waar je medewerkers zelf een quote over diversiteit, verbinding of respect op kunnen schrijven.

Perfect materiaal voor social media! Vergeet je #diversityday niet?

Organiseer een evenement of training

Wil je écht uitpakken op Diversity Day? Organiseer dan op 1 oktober een inspirerend evenement. Nodig een diversiteitsexpert uit om een speech te geven, een artiest die een mooie boodschap overbrengt of organiseer een muzikaal optreden dat impact heeft.

Of organiseer een training, bijvoorbeeld over vooroordelen. Handig: jouw team kan meteen aan de slag met de opgedane kennis.

Wees sociaal

Diversity Day is het uitgelezen moment om jouw verhaal te delen op social media:

Waarom vindt jouw bedrijf verbinding belangrijk? En hoe zet jouw bedrijf zich in voor meer diversiteit?

Deel de boodschap die jij belangrijk vindt met #Diversityday.

Diversity Box

Speciaal voor Diversity Day hebben we een Diversity Box samengesteld. Vol post-its, ansichtkaarten én een Diversity Frame. Kortom: alles wat je nodig hebt om Diversity Day namens jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Wil je dit pakket ontvangen? Vraag de Diversity Box aan! (Zolang de voorraad strekt)

Geïnspireerd?

Is je creativiteit geprikkeld? Weet jij al wat jouw bedrijf gaat organiseren? Meld je dan hieronder aan!

Vergeet niet om op 1 oktober een foto of korte video te maken van jouw activiteit. Deel ‘m op social media met #Diversityday en verschijn ook op onze Wall of Fame. Zo vieren we samen diversiteit én dragen we samen de boodschap uit dat “jezelf zijn werkt”.

Meld je nu aan