Activiteiten

Op Diversity Day organiseren bedrijven een activiteit in het teken van diversiteit. Welke dat is, bepaal je als bedrijf helemaal zelf. Het kan een interne of externe activiteit zijn, groot of klein. We helpen je graag op weg met concrete voorbeelden om je op ideeën te brengen, maar voel je vooral vrij om je eigen creatieve ideeën uit te voeren. Want: jezelf zijn werkt.

Nationaal Integratiediner

Het Nationaal Integratiediner bestaat al negen jaar en inmiddels doen er jaarlijks al 20.000 mensen van meer dan 100 bedrijven en organisaties mee. Vanaf dit jaar valt het Nationaal Integratiediner samen met Diversity Day, dus nu op 1 oktober 2019.

Dit is mooie manier om mee te doen aan Diversity Day. Organiseer een lunch of diner waarbij iedereen zelf een gerecht met een verhaal meebrengt. Onder het genot van een hapje en drankje leer je elkaar het beste kennen. Geef het Integratiediner vorm op een manier die bij jouw organisatie past.

Op nationaalintegratiediner.nl vind je meer informatie én kun je jouw organisatie direct aanmelden.

Ask me anything

Organiseer een bijeenkomst waarbij medewerkers een aantal rolmodellen uit het bedrijf het hemd van het lijf mogen vragen. Alles mag aan de orde komen, óók de ongemakkelijke vragen.

Hoe zijn ze op die positie terechtgekomen? Welke hobbels moesten ze overwinnen?

Post-it challenge

De Post-it Challenge is een creatieve en kleurrijke manier om aan iedereen te laten zien dat jouw bedrijf voor diversiteit gaat! Zo gaat het in zijn werk: kies een zichtbare plek (van buitenaf gezien) uit waar je de woorden ‘Diversity Day’ op de ramen kan plakken.

Wil je het helemaal goed doen? Maak dan ook een foto van je creatie en deel deze op social media kanalen! #diversityday

Strike a pose

Schiet een kekke foto van jouw team en upload die in ons Diversity Frame. Door deze foto te delen op sociale media (natuurlijk met #diversityday) laat je al jouw volgers zien dat jouw bedrijf Diversity Day viert!

Photobooth met Diversity Day teksten

Regel een photobooth en plaats deze in de lobby, de kantine of het magazijn van je bedrijf. Leg lege bordjes neer waar je medewerkers zelf een quote over diversiteit, verbinding of respect op kunnen schrijven.

Perfect materiaal voor social media! Vergeet je #diversityday niet?

Organiseer een evenement of training

Wil je écht uitpakken op Diversity Day? Organiseer dan op 1 oktober een inspirerend evenement. Nodig een diversiteitsexpert uit om een speech te geven, een artiest die een mooie boodschap overbrengt of organiseer een muzikaal optreden dat impact heeft.

Of organiseer een training, bijvoorbeeld over vooroordelen. Handig: jouw team kan meteen aan de slag met de opgedane kennis.

Wees sociaal

Diversity Day is het uitgelezen moment om jouw verhaal te delen op social media:

Waarom vindt jouw bedrijf verbinding belangrijk? En hoe zet jouw bedrijf zich in voor meer diversiteit?

Deel de boodschap die jij belangrijk vindt met #Diversityday.

Diversity Box

Speciaal voor Diversity Day hebben we een Diversity Box samengesteld. Vol post-its, ansichtkaarten én een Diversity Frame. Kortom: alles wat je nodig hebt om Diversity Day namens jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Wil je dit pakket ontvangen? Vraag de Diversity Box aan! (Zolang de voorraad strekt)

Geïnspireerd?

Is je creativiteit geprikkeld? Weet jij al wat jouw bedrijf gaat organiseren? Meld je dan hieronder aan!

Vergeet niet om op 1 oktober een foto of korte video te maken van jouw activiteit. Deel ‘m op social media met #Diversityday en verschijn ook op onze Wall of Fame. Zo vieren we samen diversiteit én dragen we samen de boodschap uit dat “jezelf zijn werkt”.

Meld je nu aan