Activiteiten

Op Diversity Day organiseren bedrijven een activiteit in het teken van diversiteit. Welke dat is, bepaal je als bedrijf helemaal zelf. Het kan een interne of externe activiteit zijn, groot of klein. Tijdens de eerste Diversity Day op 1 oktober 2019 vonden er meer dan 150 activiteiten plaats. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van bedrijven om je op ideeën te brengen. Voel je vooral vrij om je eigen creatieve ideeën uit te voeren tijdens de volgende Diversity Day. Deze vindt plaats op de eerste dinsdag van oktober, dus op 6 oktober 2020.

Diversity buddy day – bij pwc

PwC stimuleerde medewerkers om elkaar beter te leren kennen en meer te weten te komen over de diversiteit die ze meebrengen naar het werk. Dit deden ze door medewerkers als buddy aan elkaar te koppelen. Van te voren kregen ze tips en tricks en vragen toegestuurd die ze elkaar zouden kunnen stellen. Hun dag zag er als volgt uit:

9.00 uur: Buddy’s sturen elkaar een bericht met een leuk weetje over zichzelf. “Wist je dat …”

12.00 uur: Buddy’s lunchen samen en nemen een culturele snack mee.

17.00 uur: Buddy’s sturen elkaar een berichtje, waarbij ze hun ervaring van de ontmoeting in een woord omschrijven.

 

Rijksbrede diversity day bijeenkomst

Er vond een rijksbrede bijeenkomst plaats in het kader van Diversity Day, gehost door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hieraan werkten mee: ministerie van AZ, ministerie van BZ, ministerie van Defensie, ministerie van EZK, ministerie van I&W, ministerie van J&V, ministerie van LNV, ministerie van OCW, ministerie van SZW, ministerie van VWS, en de Belastingdienst.

Gesprek en ontmoeting stonden centraal tijdens de bijeenkomst. Medewerkernetwerken wisselden kennis en ervaringen uit om van elkaar te leren en met elkaar tot verdere acties te komen. Hoe kunnen we bewustwording op het gebied van inclusie vergroten? Hoe praten we met elkaar over de cultuur in onze organisatie? En hoe kun je je jezelf en je eigen omgeving bewust maken van bepaalde vooroordelen of aannames? Dat zijn vragen die aan bod kwamen tijdens deze inspirerende middag.

vodafoneziggo x hoog catharijne

VodafoneZiggo organiseerde een WCMX-event (BMX maar dan met rolstoelen) en breakdance sessies op Hoog Catharijne. Ook konden mensen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden en vonden er verschillende workshops voor medewerkers plaats. Bekijk hier de aftermovie.

WCMX
WCMX-event (net als BMX maar dan met rolstoelers) op het Stationsplein.

Breakdance
Redouan Ait Chitt, beter bekend als Redo, is een professionele breakdancer die deelneemt aan evenementen over de hele wereld. Zonder enige medische verklaring, is hij geboren met verschillende fysieke beperkingen, maar daar heeft hij zich niet door laten tegenhouden. Redo is het levende bewijs dat je alles kunt bereiken als je in jezelf gelooft. Meer informatie vindt je op http://iamredo.com/

Behendigheidsparcours voor Rolstoelers
Als leek ziet het gebruik van een rolstoel er gemakkelijk uit. Op diversity Day kun je nu zelf ervaren hoe ‘eenvoudig’ het is om met een rolstoel een parcours te rijden, uiteraard onder goede begeleiding.

Workshops voor medewerkers
Ook organiseert VodafoneZiggo diverse workshops voor de medewerkers, zoals een workshop unconscious bias en een workshop gebarentaal.

NS vierde 10 jaar Trainbow met tentoonstelling

Werken bij NS doe je niet alleen, je werkt samen. En dat we allemaal anders zijn, verschillend over dingen denken en onze eigen kwaliteiten en eigenaardigheden hebben, maakt NS een menselijk en veelzijdig bedrijf. Bij NS mag je daarom gewoon jezelf zijn, zolang je er ook voor elkaar bent. Want jij moet kunnen rekenen op je collega’s, en jouw collega’s op jou.

Op Diversity Day werden er verschillende activiteiten georganiseerd op NS-locaties in het hele land.

  1. Gastvrijheidslunches op 5 stations: NS organiseerde in de stationshal van Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Eindhoven en Amsterdam Bijlmer Arena een gastvrijheidslunch voor de medewerkers op het station. Dit deden ze samen met ProRail, Asito en ICS
  2. Foto-tentoonstelling 10 jaar Trainbow: Het LHBTQI-netwerk Trainbow vierde in 2019 haar 10-jarig jubileum. In Utrecht werd de foto-tentoonstelling 10 jaar Trainbow geopend.
  3. Workshop Hokjesdenken: In Eindhoven werden workshops Hokjesdenken gedaan. Op een verrassende manier worden mensen geconfronteerd met hun behoefte om mensen in hokjes te stoppen om daarna met elkaar te onderzoeken waarom ze dit doen.
  4. Kennissessie Diversiteit: Bewustwording van vooroordelen en culturele diversiteit zijn de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de kennissessie diversiteit in Utrecht.

Diversity Week ABN AMRO – Including You!

Niet één dag, maar een hele week stilstaan bij diversiteit. Tijdens de Diversity Week van ABN AMRO namen sprekers van binnen en buiten de bank de medewerkers vier dagen mee in interessante en inspirerende onderwerpen. Het doel van de Diversity Week was om de medewerkers te inspireren om met de verworven kennis, inzichten, tips & trucs en vaardigheden aan de slag te gaan in hun eigen werkomgeving.

Van wetenschappers tot ervaringsdeskundigen
Hoe werken onze hersenen? Hoe bewust zijn we ons van ons eigen gedrag? Wat drukken we uit met de manier waarop we ons kleden? Tegen welke vooroordelen vechten mensen met een arbeidsbeperking op de arbeidsmarkt? Deze en meer vragen werden tijdens de Diversity Week beantwoord door onder andere Steven Coutinho (CEO van de Surinaamse Bank), Esther Mollema (Mrs Mindbugs) en Erik Scherder (Hoogleraar neuropsychologie bekend van DWDD) en vele anderen.

PwC bezocht basisscholen

PwC gelooft dat de waarden van wederzijds respect, tolerantie en interesse in de ander beginnen op school. Je kan niet vroeg genoeg starten met praten over diversiteit en inclusie. PwC’ers gingen daarom op basisscholen langs om voor te lezen uit een (prenten)boek dat het diversiteitsthema raakt. Daarnaast doneerden zij deze boeken aan de bezochte school en gaven ze de ouders een flyer mee ter informatie. Op deze manier hopen de werknemers het onderwerp bespreekbaar te maken, op school én thuis. Het past bij de purpose van PwC: bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en het helpen bij het oplossen van belangrijke problemen.

Rabo’s Diversity Breakfast & Market

Bij Rabobank Nederland zijn er zeven diversiteitsnetwerken. Deze netwerken hebben samen met het Team Diversiteit en Inclusie het programma samengesteld voor Diversity Day:

  1. Op deze feestelijke dag vond de de aftrap plaats van de Hokjestest. Dit is een online test die deelnemers op een speelse en verrassende manier confronteert met hun eigen (onbewuste) vooroordelen, stereotyperingen en behoefte om mensen in hokjes te stoppen op basis van hun uiterlijk.
  2. Op het hoofdkantoor vond Rabo’s Diversity Breakfast plaats. Dit was in samenwerking met Rap aan de slag, het netwerk voor mensen met een extra uitdaging. Hierbij werd een lezing gegeven over ‘The power of imperfection’.
  3. Daarna vond de Diversity Market plaats. Hierbij presenteerde elk netwerk zichzelf en leverde het een bijdrage in de vorm van een activiteit.  Het was een kleurrijk en divers programma met onder andere: Bollywood dansworkshop, een photobooth, een Meet en Greet met medewerkers om elkaar beter te leren kennen en een Cyber Security stand, om aan te tonen hoe vooroordelen/aannames kunnen worden misbruikt door cybercriminelen.
  4. Om 16.00 uur gaf Jitske Kramer een muzikale lezing, ‘Join the Jam’. Dit is geen standaard lezing, maar een beleving die mensen in beweging zet. Jitske sprak over hoe mensen grenzen leggen en verleggen. Over de Jam Cirkel, het nut en de noodzaak van inclusie voor teams en organisaties.

Kunstexpositie bij het ministerie van SZW

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) organiseerde in aanloop naar Diversity Day een D&I kunstexpositie. De ministeries van SZW en VWS sloten namelijk aan bij een D&I kunstinitiatief van het ministerie van OCW. Vanuit dit initiatief werden er vanuit ieder departement vijf à zes medewerkers gevraagd of zij een persoonlijk verhaal wilden vertellen over diversiteit en inclusie aan de hand van een kunstobject. Dit kon een kunstwerk zijn in de meest brede zin van het woord. Bijvoorbeeld een schilderij, een beeld of een muziekstuk. De expositie bleef een maand lang staan.

Op Diversity Day zelf organiseerde het ministerie van SZW een lunchlezing voor medewerkers en nodigde daarbij Jitske Kramer uit. Jitske is corporate antropoloog en staat bekend om haar kennis en kunde op het gebied van organisaties en cultuur. Tijdens de lunchlezing ging ze in op inclusie in teams. Bewustwording is belangrijk, maar hoe komt diversiteit nou het best tot zijn recht?

Nationaal Integratiediner

Het Nationaal Integratiediner bestaat al negen jaar en inmiddels doen er jaarlijks al 20.000 mensen van meer dan 100 bedrijven en organisaties mee. Vanaf 2019 valt het Nationaal Integratiediner samen met Diversity Day.

Dit is mooie manier om mee te doen aan Diversity Day. Organiseer een lunch of diner waarbij iedereen zelf een gerecht met een verhaal meebrengt. Onder het genot van een hapje en drankje leer je elkaar het beste kennen. Bedrijven kunnen het Integratiediner vormgeven op een manier die bij de eigen organisatie past.

Op nationaalintegratiediner.nl vind je meer informatie én kun je jouw organisatie direct aanmelden.

Chambers Diversity & Inclusion Awards

De Chambers Diversity & Inclusion Awards vonden plaats op 1 oktober. Kansmakers zijn in-house juridische teams en advocatenkantoren die diversiteit en inclusie op de agenda zetten en verder brengen in Europa. De awards hebben betrekking op alle onderdelen van D&I en zetten diverse rolmodellen en baanbrekers in de juridische sector in het zonnetje.

Kijk voor meer informatie op: https://chambers.com/events/chambers-diversity-and-inclusion-awards-europe-2019

Diversity debat bij de Provincie Overijssel

Provincie Overijssel zette Diversity Day in om het bewustzijn rondom dit thema te stimuleren en stil te staan bij vragen, zoals ‘Hoe divers zijn wij als organisatie?’ ‘Is iedereen welkom en kan iedereen zichzelf zijn?’ ‘Hoe open staan we voor diversiteit?’

Ze trapten af met een discussie over diversiteit & inclusie per afdeling. In de aanloop naar Diversity day plaatsten ze prikkelende stellingen op intranet en een video van een gesprek over dit thema met de organisatieleiding en enkele medewerkers. Tijdens de lunch werden gerechten uit andere culturen geserveerd. De dag werd afgesloten met een interactieve lezing o.l.v. Seydâ Buurman-Kutsal, over de meerwaarde en valkuilen van stereotypen zoals ook de onbewust uitsluiting van diversiteit.

Diversity day werd gebruikt als startpunt voor een verdere ontwikkeling van diversiteit en inclusie binnen de organisatie.

Diversity Frame op Schiphol Plaza

Via Schiphol reizen niet alleen heel veel verschillende mensen, maar er werken ook 65.000 verschillende collega’s die met elkaar de luchthaven draaiende houden. Ze streven ernaar om een afspiegeling van de maatschappij te zijn, zodat iedereen zich welkom en veilig voelt. In het kader van Diversity Day organiseerden ze verschillende evenementen voor alle collega’s.

1. Kay Formanek
In samenwerking met SPOT Schiphol werd er op 1 oktober een lezing met Kay Formanek over onbewuste vooroordelen georganiseerd. Wanneer je bewust bent van je eigen onbewuste vooroordelen, sta je meer open voor grotere diversiteit.

2. Visuele beperking in VR
In samenwerking met het Innovation team en MuZIEum, konden werknemers van Schiphol de wereld met een visuele beperking ervaren in VR. Zo ervaar je niet alleen hoe het is om blind of slechtziend te zijn, maar raak je ook direct in gesprek over hoe het is om met zo’n handicap te leven.

3. Diversity Frame op Schiphol Plaza
Op 1 oktober stond er een Diversity Frame op Schiphol Plaza. Voorbijgangers konden zichzelf hierachter plaatsen en hun foto delen op social media met de #diversityday.

Post-it challenge

De Post-it Challenge is een creatieve en kleurrijke manier om aan iedereen te laten zien dat jouw bedrijf voor diversiteit gaat! Bedrijven plakten met post-its de woorden ‘Diversity Day’ op een raam. Royal Schiphol Group liet zien hoe het moet (zie foto)!

De creaties werden gedeeld op social media kanalen met de #Diversityday!

Social Media

Op Diversity Day werden er volop berichten gedeeld op social media. Op Twitter alleen werden er meer dan een miljoen mensen bereikt met de #diversityday.

Diversity Box

Speciaal voor Diversity Day hebben we een Diversity Box samengesteld. Vol post-its, ansichtkaarten én een Diversity Frame. Kortom: alles wat je nodig hebt om Diversity Day namens jouw bedrijf onder de aandacht te brengen.

Update 20-09-2019

We zijn door de voorraad heen, helaas is de Diversity Box niet meer aan te vragen.

Geïnspireerd?

Is je creativiteit geprikkeld? Weet jij al wat jouw bedrijf gaat organiseren? Meld je dan hieronder aan!

Vergeet niet om op 1 oktober een foto of korte video te maken van jouw activiteit. Deel ‘m op social media met #Diversityday en verschijn ook op onze Wall of Fame. Zo vieren we samen diversiteit én dragen we samen de boodschap uit dat “jezelf zijn werkt”.

Meld je nu aan