Pakketje gesprekstarters

Sinds een aantal jaren heeft Alliander het naast diversiteit ook over inclusie. Een woord dat menigeen doet fronsen of soms zelfs rillingen over de rug geeft. Joy Lodarmasse, Manager Diversiteit en Inclusie bij Alliander, vindt het zelf ook nogal academische begrippen die weinig tot de verbeelding spreken. Daarom ontwikkelden ze bij Alliander een pakketje gespreksstarters; een set kaarten die op een toegankelijke manier het gesprek over diversiteit en inclusie op gang brengt. Door de verschillende vragen en opdrachten komen onderwerpen aan bod zoals; gender, arbeidsbeperking, cultuur, generaties en lgbt. Maar ook onzichtbare verschillen, zoals kwaliteiten en drijfveren. Je kunt er veel van leren, kennisnemen van het D&I-beleid van Alliander en suggesties vinden over hoe jij kunt bijdragen aan een cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn.

De Ruimte voor jouw energie-kaarten worden op alle niveaus binnen de organisatie gebruikt. Soms tijdens een team-dag, bij een weekstart of tijdens de lunch. Een goed gesprek gegarandeerd, want iedereen is mens en ieder mens is uniek.